Àrea Professional

"La gran dificultat és l’acceptació dels moments durs de la vida"

Asunció Romero és infermera i actualment és Directora del Centre Hestia Stauros. 

Quin és el repte professional més important que tens en aquests moments?
En aquest moments el repte és gestionar el Centre Hestia Stauros. Fa un any i mig es va fer una ampliació de places, per ser un referent en la cura i atenció d’infermeria, dins el valors ètics i humans en la geriatria.   

Professionalment parlant , quin és el record més impactant?
La veritat és que no tinc un únic record més impactant que altres. Tinc experiències, unes més positives i d’altres més difícils, totes m’han impactat i he après coses així que en global puc dir que m’han permès créixer en amplitud de visió global de la vida.

En la teva formació, què has trobat a faltar de cara a acompanyar a les persones en situacions de patiment?
A nivell de formació no he trobat res a faltar, he estat envoltada de bons professionals en els moments de patiments de les persones. La gran dificultat és l’acceptació de la persona o família dels moments durs de la vida. Crec que professionalment tenim eines per ajudar i acompanyar a les persones afectades.

En el procés final de la vida, què et sembla més important?
Crec que el més important és garantir el confort de la persona i acompanyament als familiars, i intentar que ho visquin com un procés de vida el més tranquil possible.

Estar a prop de persones que pateixen o moren, què t’aporta?
Sempre és una escola de vida, són situacions que no ens agrada haver de  passar per elles, però aprens de la gran capacitat de les debilitats i fortaleses de les persones.

Ens pots recomanar un bon llibre?
No em considero la persona més idònia per recomanar un llibre, tot i que m’agrada llegir, no sóc una gran lectora i no ho puc fer assíduament.  M’agraden els llibres que m’atrapen en histories narratives, que em situen en escenaris d’intriga, romanticisme i passió per histories de vides anteriors al nostre temps.

Música i pel·lícula preferida?
Sóc molt polifacètica a nivell musical i m’agrada la clàssica, la melòdica, el rock, pop....però si tinc que dir un nom teio Elvis Presley i Michael Jackson. En quant a pel·lícules em passa el mateix, oscil·lo segons el moment de la vida, però em quedo entre les apassionades com “Memoria d’Africa” i les divertides com “Campeones”.