Àrea Professional

Tabú de Jon Sistiaga: I al final, la Mort

27/10/2016

Jon Sistiaga ens situa davant del fet de morir i de com es mor i aborda qüestions com l'eutanàsia, el suïcidi i el dret a morir dignament. Dijous 6 de setembre es va estrenar al canal #0 de Movistar+ la segona entrega del seu programa: 'I al final, la Mort ...' i dijous 27 d'octubre arriba l'últim episodi.

  • I al final, la Mort ... Pròleg

SINOPSI: "La mort ens iguala a tots. Però, com es mor a Espanya? Actualment segueix sense existir una llei nacional de cures pal·liatives, són els propis comitès bioètics els que decideixen sobre l'estat dels pacients per rebre'ls. De la mateixa manera, passa amb les cures pal·liatives pediàtriques, on només en vuit comunitats autònomes trobem la prestació d'aquest servei a domicili; la resta es veuen obligats a romandre en les unitats hospitalàries per rebre el tractament. De la mà d'experts coneixem els diferents punts de vista de com ens enfrontem a la mort a Espanya ".

  • I al final, la Mort ... Epíleg

SINOPSI: "La mort segueix sent un tabú en moltes societats avançades com Espanya, on està penalitzat el suïcidi assistit i l'eutanàsia. Però es pot privar a algú del dret a morir dignament. Suïssa és un dels països on està despenalitzat el suïcidi assistit. Associacions com EXIT i Lifecircle assisteixen a persones amb malalties terminals en les seves últimes voluntats. Des de Colòmbia, trobem una altra forma legal de morir, l'eutanàsia. Actualment, en moltes comunitats autònomes del nostre país compten amb el Document de les Voluntats Anticipades, en què el pacient expressa quines són les últimes atencions mèdiques en un estat de malaltia irreversible o terminal i no pot expressar-se per si mateix ".

  • I al final, la Mort ... Fugida

SINOPSI: "A Espanya cada dia es treuen la vida deu persones de mitjana. L'estigma social que envolta al suïcidi impedeix que es parli d'això malgrat ser la principal causa de mort externa al nostre país. Recopilem testimonis i dades que donen veu al drama més silenciós ".

  • I al final, la Mort ... Retorn

SINOPSI: "A l'home sempre li ha intrigat conèixer què és allò que precedeix la mort; què passa en l'instant previ a perdre la vida. Què se sent en morir? Què se sent en tornar? Desapareix la por a la mort quan l'has vist de prop? "

  • I al final, la Mort ... Fi

SINOPSI: "La història d'Antonio Aramayona. Filòsof, lluitador, "rastaflauta motoritzat" (com es definia a si mateix) membre de l'associació Dret a Morir Dignament, cofundador de Moviment cap a un Estat Laic i membre de Marea Verda, entre altres col·lectius. Es va suïcidar el 5 de juliol a les 4 de la tarda ".