Actualitat

Univers Mémora: Herències i testaments

01/03/2017

És probable que qualsevol que reflexioni conegui alguna família trencada, si no la seva pròpia, per un desafortunat desacord per l’herència. La nostra societat gira en massa ocasions al voltant de les coses materials i les defuncions, per desgràcia, comporten una oportunitat per poder aconseguir una ajuda econòmica extra. No deixar un testament ben detallat pot donar lloc a interpretacions personals, i aleshores, cada hereu tindrà les seves pròpies raons per creure que es mereix més.

Les herències i testaments són el tema central d’aquest monogràfic i Alejandro Ebrat, advocat especialista en dret fiscal i successori, parla de la importància que pot tenir la previsió per salvar una família. A més, l’Univers Mémora compta amb una entrevista amb Teresa Cerezo, infermera referent en dol, Ángela García i Richard Lewis, familiars en dol, que reflexionen sobre la necessitat de l’acompanyament en aquests processos; amb la col·laboració d’Associació Unesco per a al Diàleg Interreligiós (Audir) s’aborda la cerimònia funerària en el budisme; també s’inclouen uns consells per a les donacions d’òrgans i en el taller, Mónica Cintas, infermera especialista en familiar i comunitària, tracta de donar resposta a la pregunta ¿Com podem dormir bé?

No serà l’única resposta, però segur que una bona planificació permetrà dormir millor al que deixa l’herència i als familiars gràcies a la tranquil·litat de deixar-ho tot solucionat.