Univers Mémora: valors que ressorgeixen per vèncer la crisi

Memora Valores
VALORS QUE RESURGEIXEN PER VÈNCER LA CRISI
juliol 6, 2021
6 min
No tot són pèrdues durant aquesta pandèmia. Si bé és cert que la societat s'ha hagut d'adaptar a una situació extrema en pocs mesos, també és cert que han aflorat conductes i valors que ens fan pensar en un futur esperançador

No tot són pèrdues durant aquesta pandèmia. Si bé és cert que la societat s'ha hagut d'adaptar a una situació extrema en pocs mesos, també és cert que han aflorat conductes i valors que ens fan pensar en un futur esperançador

No tot són pèrdues durant aquesta pandèmia. Si bé és cert que la societat s'ha hagut d'adaptar a una situació extrema en pocs mesos, també és cert que han aflorat conductes i valors que ens fan pensar en un futur esperançador. El doctor en Filosofia Francesc Torralba explica que, com en tota crisi, el nostre sistema de valors s'ha modificat i ara entren amb força la ductilitat, la cura, la humilitat, la veracitat, la interdependència i la carnalitat .

 

Ho expliquem en aquest Univers Mémora, en què té un paper protagonista el personal de salut que ha estat al peu del canó durant el dur impacte de la covid-19. Ens expliquen les estratègies que han assumit per continuar endavant i que passen per mantenir vigent l'esperit de servei i la importància del suport de l'equip, del treball en xarxa. També a l'àmbit hospitalari però en un altre apartat temàtic, aprofundim en les sessions d'artteràpia impartides a la Unitat de Cures Pal·liatives de l'Hospital Sant Pau de Barcelona per acompanyar els pacients en aquest procés.

 

L'objectiu d'aquesta teràpia és alleujar i acompanyar el patiment del malalt mitjançant l'expressió artística. Parlem amb l'artista i el terapeuta que imparteix aquest taller, amb un pacient i un familiar, que expressen la seva emotiva experiència. Per acabar, indaguem en el maltractament psicològic i en la seva invisibilitat dins de la societat. En el nostre dia a dia tots podem ser tant maltractadors com víctimes al nostre microentorn. Detectar els comportaments tòxics constitueix el primer pas.

ARTICLES RELACIONATS
També et pot interessar
entrevista
novembre 21, 2022
6 min
Ester Crusellas és Directora de Recursos Humans a Sant Andreu Salut (Manresa) i com a responsable...
comunicat
març 11, 2022
6 min
Posicionament oficial Grup Mémora davant el conflicte armat a Ucraïna. Grup Mémora mostra el seu ...
tanatorio
març 10, 2022
6 min
Més de 60.000 persones han acomiadat els seus difunts en aquest equipament, l'únic a la comarca d...