Notícies

Morir a l'estranger

03/05/2016

Un món cada vegada més global suposa avantatges en el turisme, en els negocis, en els estudis i en nous horitzons de vida. No obstant, hi ha un factor que no es té gaire en compte: la defunció fora del seu país. Mémora International és una plataforma especialitzada en trasllats internacionals i repatriació per tot el món amb els millors professionals especialitzats en multiculturalisme per atendre de la millor manera les famílies que han perdut un ésser estimat.

MARIBEL I ROBERT
Accident de Germanwings
Respecte religiós
Al principi va ser un procés molt llarg a causa dels errors d’identificació que hi va haver al lloc de l’accident a França. Una vegada identificats vam tenir dificultats per saber per part de la companyia aèria quan arribarien les restes. Va ser gairebé dos mesos després quan vam començar el contacte amb Mémora International a Barcelona per als detalls de l’enterrament i l’arribada del fèretre. Finalment, les restes van arribar el juny del 2015, i vam poder fer l’enterrament que desitjàvem. Som Testimonis de Jehovà i apreciem el profund respecte per part de Mémora a les nostres creences religioses a l’hora preparar el funeral. Des que vam contactar amb ells, la comunicació va ser bona i fluida i l’actuació dels seus professionals va ser òptima. La nostra valoració sobre Mémora International és molt bona”. Maribel i Robert són pares d’una de les víctimes de l’accident de Germanwings que va tenir lloc el 24 de març del 2015 als Alps francesos, una de les pitjors tragèdies aèries dels últims anys en la qual van morir 150 persones en el trajecte Barcelona-Düsseldorf i que va commocionar la comunitat internacional per les circumstàncies en què es va produir. El 23 de març passat, es va celebrar un acte d’homenatge a les víctimes de l’accident a l’Aeroport del Prat, hi van assistir els familiars i també hi van acudir múltiples autoritats i institucions que van voler acompanyar les famílies de les víctimes en un moment especialment emotiu com és la commemoració del primer aniversari de la tragèdia.

JONATHAN I CHRISTINE 
Repatriació a França
Ràpida actuació
Una família francesa va perdre el seu nadó de set mesos d’edat a Tenerife mentre estaven de vacances. Per a la família va ser complicat a causa de la burocràcia d’Espanya i la rapidesa amb què es van desenvolupar totes les actuacions, des de l’autòpsia i l’actuació de la policia fins a la resolució del jutge. L’endemà de la mort, l’Adelaida, assistent de Mémora International, va acudir a l’hotel per parlar amb la família sobre totes les possibilitats per a la repatriació del cadàver. Els pares estan molt agraïts als professionals de Mémora International per la seva actuació, per la informació que van tenir en tot moment, i perquè malgrat estar acostumats a fer aquesta feina no és fàcil quan es fa amb el cor, i l’Adelaida ho va fer”, declara Jonathan, advocat de la família. “Després de la mort, ens vam posar en contacte amb Mémora International per procedir a la repatriació. Van agilitzar els tràmits de forma excepcional, contactant amb tots els organismes locals per obtenir la documentació necessària i van respondre a les demandes de la família de confessió jueva. La rapidesa es demostra en el fet que el primer contacte va ser un dijous, i el diumenge següent el cos ja s’havia repatriat. El personal va ser exemplar, atenent fins i tot de matinada i demostrant una professionalitat excepcional. No hauríem actuat amb tanta eficàcia si no hagués sigut per Mémora International”, afirma Christine, portaveu del Consolat de França a Tenerife.

ROSA
Trasllat a Estats Units
Comiat digne
“Alex era un jove de 21 anys nord-americà que estava a Barcelona per a un període de 4 mesos d’intercanvi entre la Universitat de Wisconsin i la Universitat Pompeu Fabra. El procés de repatriació va ser perfecte, teníem una expectativa de durada de 10 dies i Mémora va aconseguir fer-ho en menys de tres. La família del jove desitjava que el cos es mantingués en perfectes condicions per celebrar el funeral de cos present, i Mémora es va ocupar d’embalsamar el cos amb la qualitat que la família desitjava. D’aquesta manera, el cos va poder viatjar en un taüt de gran qualitat i va ser segellat perquè arribés en les millors condicions. La família agraeix la celeritat en la repatriació: vam contactar amb Mémora dimarts al matí, i aquell mateix dia, l’equip de la companyia ja estava reunit amb la família per atendre les necessitats: des del reconeixement del cadàver, fins a la disposició de professionals que els ajudessin en aquells moments tan durs. Aquell dijous el cos ja estava a l’aeroport del Prat. Expliquen que estan molt agraïts ja que les seves necessitats van ser cobertes tal com desitjaven i, també, pel tracte que els van brindar professionals com l’Albert, l’assessor personal, o els responsables del tanatori de Sant Gervasi, així com tot l’equip que forma Mémora International. També reconeixen la qualitat de les instal·lacions en les quals el cos del seu fill va ser tractat”, declara Rosa, que va exercir de tutora d’Alex durant la seva estada a Barcelona.