Notícies

La remodelació del Tanatori Mémora Pastrana inclou un innovador servei de guarderia

03/12/2015

El Tanatori Mémora Pastrana ha culminat el procés de remodelació de les instal·lacions que es va iniciar fa sis mesos. A l'acte d'inauguració, que va tenir lloc ahir dia 2 de desembre, van assistir representants de les principals companyies d'assegurances de decessos, així com prescriptors i membres de la direcció de Grupo Mémora a Logroño.

En la seva primera remodelació des de la seva inauguració el 1996, s'ha tingut en compte la confortabilitat, la calidesa i s'ha afavorit un clima de recolliment en utilitzar materials naturals (fustes, plantes, teles ...). La renovació s'ha centrat sobretot a les zones comunes, com ara les sales de vetlla, vestíbul, despatxos d'atenció al públic, que són les més utilitzades per les famílies. Un altre dels objectius que s'havien marcat amb aquestes millores era la de reafirmar la imatge corporativa del Grup també a Logroño.

No obstant això, un dels elements més destacats d'aquesta renovació és la inclusió d'un espai de guarderia reservat als nens. D'aquesta manera, el públic infantil podrà disposar d'un lloc específic en el qual s'han habilitat jocs mentre els adults visiten les sales vetlla. En un futur es preveu que aquest espai estigui atès per personal professional. És un servei innovador que pretén facilitar l'estada dels adults i normalitzar el servei funerari entre els més petits.

Teràpia de dol per a nens i adolescents assistida amb mascotes

Mémora Logroño ofereix entre els seus serveis l'acompanyament amb gossos a menors en duel, una teràpia aplicada per psicopedagogs especialitzats en dol. L'objectiu és aconseguir que els nens puguin expressar les seves emocions per la pèrdua d'un ésser estimat. Segons els professionals del dol, la dependència dels nens de l'adult mort era real i en moltes ocasions no saben expressar-ho adequadament. A més, els adults no sempre estan preparats per a enfrontar-se a la intensitat del dolor dels seus fills.

L'assistència de gossos, especialment entrenats per a aquesta tasca, facilita l'acostament i la comunicació amb els nens i adolescents. L'animal aconsegueix crear un vincle ràpid i proper, facilitant que els joves entrin en el treball de les sessions d'una manera més natural.