Univers Mémora. Infermeres: la importància de cuidar

enfermeras que cuidan
INFERMERES: LA IMPORTÀNCIA DE CUIDAR
novembre 22, 2021
6 min
Precisament el 2020 estava previst commemorar l'any dels professionals de la infermeria. Amb la pandèmia, l'homenatge ha hagut d'esperar, però en canvi aquesta professió fonamental s'ha visibilitzat i aplaudit arran dels estralls causats per la Co...

Precisament el 2020 estava previst commemorar l'any dels professionals de la infermeria. Amb la pandèmia, l'homenatge ha hagut d'esperar, però en canvi aquesta professió fonamental s'ha visibilitzat i aplaudit arran dels estralls causats per la Covid-19.

Precisament el 2020 estava previst commemorar l'any dels professionals de la infermeria. Amb la pandèmia, l'homenatge ha hagut d'esperar, però en canvi aquesta professió fonamental s'ha visibilitzat i aplaudit arran dels estralls causats per la Covid-19. Veiem com la cura de les persones és al centre del debat i assistim a una reflexió profunda sobre el seu futur immediat.

 

Professionals del sector expliquen en aquest Univers Mémora com s'han sentit durant la pandèmia i conviden a tenir ciutats més humanes, que tinguin cura dels seus. Aquest no és un rol femení exclusivament, ni tampoc innat. Es tracta d'una professió i una responsabilitat de tots, com a societat. També relacionat amb la pandèmia, aprofundim en els efectes que ha tingut en el col·lectiu de persones grans: la por, la manca de contacte amb l'exterior i el seu entorn afectiu i social, i la incertesa. Les seqüeles a l'estat emocional ia la salut mental són un fet que abordem amb dos professionals del sector. La progressiva tornada a la normalitat i el contacte amb els nostres éssers estimats és una de les claus per superar aquest dur procés. Compartim també un recurs espectacular i altruista que recull les millors instantànies captades per fotògrafs espanyols durant la pandèmia. Són imatges que es poden consultar de forma gratuïta a l'anomenat Arxiu Covid.

 

Per últim, expliquem la importància de realitzar el Document de Voluntats Anticipades per precisar el que volem abans i després de morir.

 

Llegir Univers Mémora | Infermeres: la importància de cuidar, al fitxer adjunt inferior.

 

ARTICLES RELACIONATS
També et pot interessar
entrevista
novembre 21, 2022
6 min
Ester Crusellas és Directora de Recursos Humans a Sant Andreu Salut (Manresa) i com a responsable...
comunicat
març 11, 2022
6 min
Posicionament oficial Grup Mémora davant el conflicte armat a Ucraïna. Grup Mémora mostra el seu ...
tanatorio
març 10, 2022
6 min
Més de 60.000 persones han acomiadat els seus difunts en aquest equipament, l'únic a la comarca d...