Univers Mémora. Infermeres: la importància de cuidar

enfermeras que cuidan
INFERMERES: LA IMPORTÀNCIA DE CUIDAR
novembre 22, 2021
6 min
Precisament el 2020 estava previst commemorar l'any dels professionals de la infermeria. Amb la pandèmia, l'homenatge ha hagut d'esperar, però en canvi aquesta professió fonamental s'ha visibilitzat i aplaudit arran dels estralls causats per la Co...

Precisament el 2020 estava previst commemorar l'any dels professionals de la infermeria. Amb la pandèmia, l'homenatge ha hagut d'esperar, però en canvi aquesta professió fonamental s'ha visibilitzat i aplaudit arran dels estralls causats per la Covid-19.

Precisament el 2020 estava previst commemorar l'any dels professionals de la infermeria. Amb la pandèmia, l'homenatge ha hagut d'esperar, però en canvi aquesta professió fonamental s'ha visibilitzat i aplaudit arran dels estralls causats per la Covid-19. Veiem com la cura de les persones és al centre del debat i assistim a una reflexió profunda sobre el seu futur immediat.

 

Professionals del sector expliquen en aquest Univers Mémora com s'han sentit durant la pandèmia i conviden a tenir ciutats més humanes, que tinguin cura dels seus. Aquest no és un rol femení exclusivament, ni tampoc innat. Es tracta d'una professió i una responsabilitat de tots, com a societat. També relacionat amb la pandèmia, aprofundim en els efectes que ha tingut en el col·lectiu de persones grans: la por, la manca de contacte amb l'exterior i el seu entorn afectiu i social, i la incertesa. Les seqüeles a l'estat emocional ia la salut mental són un fet que abordem amb dos professionals del sector. La progressiva tornada a la normalitat i el contacte amb els nostres éssers estimats és una de les claus per superar aquest dur procés. Compartim també un recurs espectacular i altruista que recull les millors instantànies captades per fotògrafs espanyols durant la pandèmia. Són imatges que es poden consultar de forma gratuïta a l'anomenat Arxiu Covid.

 

Per últim, expliquem la importància de realitzar el Document de Voluntats Anticipades per precisar el que volem abans i després de morir.

 

Llegir Univers Mémora | Infermeres: la importància de cuidar, al fitxer adjunt inferior.

 

ARTICLES RELACIONATS
També et pot interessar
apoyo al duelo
abril 23, 2024
6 min
Amb motiu del Diada de Sant Jordi i el Dia del Llibre volem compartir una sèrie de lectures recom...
entrevista
març 18, 2024
6 min
Laura Morro, treballadora social sanitària i Cap de la Unitat de Treball Social del PSMAR. El tre...
entrevista
maig 25, 2023
6 min
Què passa des d'una defunció en un hospital, una residència, un domicili o en la via pública fins...