Notícies

Una xarxa social posa en contacte personas en procés de dol

08/12/2015

En els últims 20 anys internet ha canviat el món. Avui ens passem gran part de la nostra vida en una realitat virtual en la qual ens interrelacionem de forma global sense necessitat de desplaçar-nos. Les xarxes socials suposen una nova forma d’interactuació en què les persones poden compartir interessos i preocupacions amb altres individus en la mateixa situació. Dins d’aquest univers, trobem Duelia (www.duelia.org), una plataforma digital que s’ha convertit en la primera xarxa social per a l’ajuda en el procés de dol. El projecte va néixer el novembre del 2012 i té el suport de Grup Mémora. El seu objectiu principal és que les persones que hagin patit la pèrdua d’un ésser estimat no se sentin soles, incompreses o desinformades. “Ens vam adonar de la gran importància que tenen els grups de dol, en què els participants parlen entre si, es desfoguen, comparteixen sentiments, riuen i ploren junts. Vam veure que era molt necessari en una societat en què la mort segueix sent un tabú i vam voler traslladar-ho a la xarxa”, explica el seu director, Joan Ferrer.

PARTICIPACIÓ. Quan l’usuari es registra gratuïtament a Duelia pot participar en fòrums públics i contactar de forma privada amb persones que es troben en el seu mateix estat, a més de buscar professionals i recursos per afrontar el procés de dol. Fins al moment, compten amb 3.200 usuaris registrats, s’han enviat 8.500 missatges privats, s’han fet 1.500 comentaris i s’han format més de 4.000 amistats en els grups de suport on line. “Algunes persones simplement volen llegir els comentaris per veure que hi ha gent que està vivint el mateix que ells, mentre que altres fan un pas més i s’animen a escriure sobre la seva experiència i com se senten. Altres, a més, arriben a fer amistat amb altres usuaris”, apunta Lola Cabrera, psicòloga i responsable dels grups de dol a Duelia. La plataforma intenta fomentar el diàleg entre persones que viuen un procés de dol perquè es puguin sentir millor compartint sentiments i consells. Dins de la plataforma, els fòrums on line estan dividits segons l’estat en què es troba l’afectat; per la seva banda, el buscador permet trobar amb facilitat altres usuaris en situacions similars per tenir la possibilitat d’expressar com se senten.

EXPERIÈNCIA. El dol canvia en cada persona, i per això cada usuari donarà un ús diferent de la xarxa social. No obstant, com explica la psicòloga Lola Cabrera, els papers es poden intercanviar: “Hem identificat dos tipus d’usuaris diferents: els que volen rebre ajuda i els que volen ajudar. Ja ha passat en diverses ocasions que persones que comencen al primer grup, una vegada superat el seu dol es passen al segon. Això és molt bonic i, a més, la seva experiència pot ser molt beneficiosa per a una altra persona”. A Duelia, a més, l’usuari pot contactar amb diferents professionals de diversos àmbits relacionats amb el dol (n’hi ha més de 520 registrats) i centres especialitzats (més de 62). També allotja diferents blogs escrits per experts en el procés de dol, en què intenten ajudar els usuaris amb les seves reflexions i els seus coneixements.

ACCÉS EXCLUSIU. El següent pas per a aquesta xarxa social és seguir creixent i enfortint el seu model de negoci únic al món. Ha posat en marxa serveis premium per a professionals com el professional destacat: una eina perquè els professionals del sector puguin promocionar-se i donar-se a conèixer entre els usuaris de Duelia. A més, la relació amb Grup Mémora proporciona prestacions exclusives a les persones que hagin contractat els serveis de qualsevol tanatori del grup a Espanya: grups d’ajuda mútua moderats per un psicòleg especialitzat; accés a escrits, documentals, vídeos i bibliografia sobre el procés de dol; i tota l’actualitat de la companyia.