Actualitat

Compartir records és una de les millors formes d’envellir

14/06/2018

Una quinzena de persones van assistir ahir a la tarda al taller ‘Parlem i escrivim de records”, a càrrec de la periodista i biògrafa Gemma Bruna, a l’Espai de Suport Mémora de Manresa.

Mémora, amb el seu compromís amb la societat, fa pedagogia en tot tipus de temes salut a través dels tallers i xerrades que organitza. L’objectiu d’aquesta activitat és incitar als participants a escriure i compartir els seus records, a partir dels objectes de la vida quotidiana i descobrir que sovint les seves històries de cada dia poden ser un punt d’unió per a la resta de participants. Bruna va iniciar l’activitat amb un part introductòria en què va explicar què són els records de forma teòrica. Segons Bruna “els records existeixen, però cada vegada que es recorda, les memòries es veuen modificades”.

Tot seguit es va continuar per una part oral molt més participativa i on tenia vital importància el treball sensorial. A través d’olors, menjars o objectes del passat, com una màquina d’escriure, un telèfon antic o una ràdio, els participants van evocar els seus records. També es van mostrar anuncis televisius mítics com ara el de Norit o el de Cola Cao.

Per finalitzar el taller, els assistents van escriure un microrecord personal sobre un objecte escollit. La dinàmica va ser molt enriquidora per tothom i els assistents van estar molt participatius, els quals es van transportar a reviure dies feliços, mitjançant records dolços, d’infància i joventut. Bruna va concloure afirmant que, “compartir records és una de les millors formes d’envellir. La comunicació és l’antítesi de la soledat”.

Aula Mémora

Mémora, a través de la seva Fundació, organitza xerrades i tallers adreçats a tota la població i, en especial, a gent gran. L’objectiu d’aquestes xerrades divulgatives és promoure hàbits saludables i aconseguir un envelliment de qualitat amb el qual afrontar el procés final de vida i la reflexió sobre la mort.

La propera xerrada i última d’aquest semestre serà el 12 de juny sobre “Parlem i escrivim de records” a les 18h a l’Espai de Suport Mémora Manresa – Bages (C/ Carrió 10).