Àrea Professional

Grups de dol: una psicòloga i dues usuàries

"En els grups de dol participen persones que han patit la pèrdua d'un ésser estimat. L'objectiu és que les persones que acudeixen comptin amb un espai en el qual poder expressar les seves emocions i sentiments i compartir-les amb els altres, al mateix temps podran aprendre de les experiències de la resta de persones que formen part del grup. El gran objectiu és normalitzar el que senten", explica Lola Cabrera, psicòloga responsable d'un dels grups de dol.

Aprofitem la visita per parlar amb la Carmen i la María, dues usuàries que participen en un dels grups d'acompanyaments dirigit a vídues: "Quan perds al teu marit amb 72 anys, la teva vida es parteix per la meitat. Res és el mateix. Teníem molts projectes i s'han ensorrat tots. Necessitem suport i entre Lola i les companyes ens donem molts ànims. Em sento bé quan vinc", declara la Carme.
En la mateixa línia se situa la Maria, que valora positivament l'efecte de les reunions: "Aquí he trobat molta ajuda perquè hi ha persones que es bolquen en tu. He pogut parlar, desfogar-me, explicar allò que em passava, així com tot el que he patit; explicar com m'he trobat en cada moment. En definitiva, he pogut parlar de tot el que he necessitat ".

Fes clic al vídeo per veure l'entrevista completa