Àrea Professional

Presentació guia "Bon tracte. Ètica del cuidador domiciliari professional"

10/01/2018

L’envelliment de la població del món occidental, el nombre de persones de la tercera edat és cada vegada major i la necessitat de tenir-ne cura no és quelcom puntual i anecdòtic que es pot resoldre en el si d’una família i comptant només amb els seus membres, sinó que requereix d’una reflexió i d’una reacció institucionals. D’altra banda, es fa difícil accedir, ajudar i supervisar el col·lectiu dels cuidadors perquè els seus membres treballen de manera individual en domicilis, fet que eleva el grau de solitud i la sensació d’aïllament. 

Davant d'aquest escenari, es fa necessària la creació o recopilació de recomanacions per a ells. La guia "Bon tracte. Ètica del cuidador domiciliari professional", realitzada per Dr. Francesc Torralba i la Dra. Mar Rosàs Tosas amb el suport de Mémora, ofereix una sèrie de recomanacions ètiques als cuidadors domiciliaris professionals que tenen cura de persones de la tercera edat. L’objectiu és ajudar-los a reflexionar sobre les inèrcies adquirides al llarg de la seva pràctica per tal que puguin modificar, si escau, aquelles actituds i accions que perjudiquen tant la persona cuidada com el seu propi benestar. El document es divideix en dos blocs: recomanacions sobre el tracte de la persona atesa i sobre la cura d’un mateix i la percepció de la pròpia tasca. 

Els autors creuen fermament que "aquesta pràctica pot esdevenir una ocasió per treure el millor de cada cuidador: per fer emergir qualitats i valors que estaven latents, per reflexionar sobre el valor de les relacions humanes i per repensar el sentit de la pròpia existència"

La presentació de la guia "Bon tracte. Ètica del cuidador domiciliari professional" tindrà lloc el proper 29 de gener dins la Jornada 'Els cuidadors professionals domiciliaris de gent gran' a la Universitat Ramon Llull (Barcelona). Programa complet i inscripció gratuïta aquí