Univers Mémora: el dret a ser acompanyat

memora acompañamiento
EL DRET A SER ACOMPANYAT
juliol 20, 2021
6 min
Sembla que a la nostra societat del segle XXI ens estem acostumant a la solitud. Però aquest sentiment, quan no és volgut ni cercat pel propi individu, genera frustració i dolor.

Sembla que a la nostra societat del segle XXI ens estem acostumant a la solitud. Però aquest sentiment, quan no és volgut ni cercat pel propi individu, genera frustració i dolor.

Sembla que a la nostra societat del segle XXI ens estem acostumant a la solitud. Però aquest sentiment, quan no és volgut ni cercat pel propi individu, genera frustració i dolor. Per aquest motiu, un grup de voluntaris de Barcelona ha creat una ONG que lluita per reivindicar el dret a l'acompanyament afectiu, el DA+.

 

Parlem amb un dels impulsors d'aquesta iniciativa pionera a nivell mundial i ens encomana el seu entusiasme: el seu objectiu és portar fins a les Nacions Unides la seva reivindicació perquè el DA+ s'inclogui a la Carta de Drets. Precisament durant la pandèmia el sentiment de solitud ha incrementat de forma lògica però han sorgit iniciatives en línia que faciliten el suport i la cura mutu. És el cas dels Espais de Suport de Mémora que s'han traslladat a les xarxes per continuar facilitant suport i consell a les famílies que encaren un final de vida oa aquells que s'enfronten a un període de dol. El suport mutu ha estat també la clau per als professionals de la Salut durant la gestió del boom assistencial derivat de la covid-19.

 

Parlem amb dues infermeres, d'UCI i d'un CAP, que destaquen com a clau per suportar aquestes dures condicions laborals i personals haver comptat amb un equip i saber-se adaptar a les circumstàncies. Totes dues posen tota la seva esperança a la vacunació. Finalment, ens fem ressò d'un debat intens sobre la necessària integració de l'assistència social i sanitària. Diversos experts avaluen la situació actual i proposen mesures de cara al futur

ARTICLES RELACIONATS
També et pot interessar
entrevista
novembre 21, 2022
6 min
Ester Crusellas és Directora de Recursos Humans a Sant Andreu Salut (Manresa) i com a responsable...
comunicat
març 11, 2022
6 min
Posicionament oficial Grup Mémora davant el conflicte armat a Ucraïna. Grup Mémora mostra el seu ...
tanatorio
març 10, 2022
6 min
Més de 60.000 persones han acomiadat els seus difunts en aquest equipament, l'únic a la comarca d...