Notícies

Grup Mémora analitza la dimensió emocional de les persones en el procés final de la vida

08/05/2015
  • El Dr. Francesc Torralba, director de la Càtedra Ethos de la Universitat Ramon Llull i membre del Consell Assessor de Grup Mémora ha impartit una conferència sobre la gestió de les emocions durant el procés final de la vida
  • Actualment hi ha una preocupació creixent per l'atenció integral al malalt terminal. No obstant això, en ocasions s'oblida la dimensió emocional que també implica a l'entorn afectiu del malalt

 

Grup Mémora, el primer grup a Espanya i Portugal de serveis funeraris, tanatoris, crematoris i gestió de cementiris, ha analitzat la importància de la dimensió emocional durant el tram final de la vida a la conferència "Ètica de les emocions". L'acte, al qual han assistit més de 60 persones, ha tingut lloc a San Sebastià i ha estat impartit pel Dr. Francesc Torralba, director de la Càtedra Ethos de la Universitat Ramon Llull de Barcelona.

En la seva intervenció, el Dr. Torralba ha presentat l'atenció integral al malalt durant el procés final de la vida com un avenç molt important però ha assenyalat que, en ocasions, s'oblida la dimensió emocional del malalt i del seu entorn afectiu. Ha destacat la necessitat d'atorgar una cura especial a les emocions ja que es tracta d'una situació límit que altera profundament la vida de les persones implicades en la cura del malalt. Ha insistit "en la necessitat de disposar de professionals especialment hàbils en la gestió de les emocions i per tant, formats en el desenvolupament de la intel·ligència emocional".

Durant la ponència s'han estudiat les emocions que entren en joc en aquest moment tan transcendental en la vida de les persones i ha destacat que el factor informació, els vincles afectius, l'espai, el temps, les expectatives del pacient i la seva espiritualitat són claus per assegurar que el procés final de la vida es gestiona de la manera més adequada i individualitzada possible.

El Dr. Francesc Torralba és membre del Consell Assessor de Grup Mémora, l'objectiu és el de reflexionar sobre el concepte de la mort en la societat, el tabú que encara existeix sobre ella i crear línies estratègiques que promoguin valor afegit en la relació de la companyia amb els seus prescriptors en l'àmbit de la sanitat, el sector sociosanitari, residencial i comunitari.