Notícies

Girona acull de nou un cicle amb conferències i tallers per fomentar l’ètica en el dia a dia dels professionals de la salut

04/03/2016

Sota el títol “Ètica de la vida i la mort”, està organitzat per la Regió Sanitària de Girona juntament amb Grup Mémora

Avui ha arrencat el II Cicle de conferències “Ètica de la vida i la mort” organitzat per la Regió Sanitària de Girona juntament amb Grup Mémora per fomentar i integrar els conceptes d’ètica en la pràctica diària de tots els professionals de la salut i dels serveis socials. El tret de sortida s’ha fet amb una conferència inaugural, "Ètica i espiritualitat en els darrers dies de la vida", que ha anat a càrrec de Francesc Torralba, director de la Càtedra d'ètica aplicada Ethos de la Universitat Ramon Llull, que ha comptat amb l’assistència de més d’un centenar de professionals a l’Auditori Josep Irla.  

El cicle constarà de dues conferències magistrals –la de la inauguració i una altra per a la clausura-, a més de dues jornades tipus taller, que es faran a l’espai de suport Grup Mémora. El primer taller tindrà lloc el dia 7 d’abril: “Atenció plurireligiosa al final de la vida”, a càrrec del Francesc Torradeflot, secretari de l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós, AUDIR. El segon, el 19 de maig, abordarà l’“Espiritualitat en l’acompanyament” i el conduirà Sebastià Aupí, coordinador del Servei d’acompanyament espiritual i assistència religiosa de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta i del Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt, a més de membre del Comitè Ètica Assistencial del Trueta. 

El cicle es donarà per tancat el 16 de juny, amb la conferència magistral “Viure bé fins al final”, que impartirà la Dra. Begoña Roman, Professora a la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona i Presidenta del Comitè d’Ètica de Serveis Socials de Catalunya. Aquest dia també es farà una taula rodona en la que diferents professionals de la salut aportaran el seu punt de vista i la seva vivència en relació al final de la vida.