Actualitat

El Tanatori Mémora Reus celebra el seu primer aniversari

25/10/2017

El Tanatori Mémora Reus celebra el seu primer aniversari des de la seva posada en marxa l’octubre del 2016. Al llarg d’aquest any, la companyia ha prestat servei a més de 300 famílies.

Xavier Poch, delegat de Mémora a Catalunya explica que, “després d’aquest primer any d’activitat a la ciutat fem un balanç molt positiu i agraïm la confiança que han depositat les famílies. Ens han reconegut com a empresa que ofereix uns serveis innovadors i de qualitat, i sobretot que s’adapta fàcilment als requeriments, circumstàncies i necessitats de tots els usuaris i els hi acompanya de principi a fi en tots els tràmits”. Des de la seva obertura, una de cada quatre famílies a Reus ha escollit a Mémora, fet que “posa de manifest la bona acollida de l’equipament i el servei per part dels usuaris”, concreta Poch. 

El Tanatori Mémora Reus està situat al Tecnoparc, molt a prop de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, i en els seus 2.000 m2 compta amb 3 àmplies sales de vetlla, sala de cerimònies multiconfessional amb capacitat per a 110 persones, serveis de floristeria, càtering, wifi i aparcament privat gratuït. Mémora suma un segon equipament al centre de la ciutat de Reus, una oficina per atendre qualsevol aspecte relacionat amb el procés final de vida, informar-se sobre productes i serveis funeraris, tramitar una defunció o consultar altres serveis com l’acompanyament al dol (C/ Sol i Ortega, 2 Local 1 - Av. President Macià).

Aquest estiu Mémora ha inaugurat una nova oficina en front de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona (C/ Joan Ruiz i Porta, 4) per tal d’apropar i facilitar el seu assessorament i serveis a les famílies. 

Per commemorar el primer aniversari del centre, el tanatori acollirà un Memorial el proper divendres 27 d’octubre a les 18.30 hores. Amb aquest acte, Mémora vol retre homenatge a totes aquelles persones que ens han deixat en el decurs de l’any a la ciutat de Reus i situar-se a prop de les seves famílies per afrontar aquests moment difícils.

Compromís amb els professionals de la salut
Des de la inauguració ara fa un any, Mémora ha mostrat el seu ferm compromís amb les famílies, la ciutadania i els professionals dels centres sanitaris, sociosanitaris i residencials. Un dels projectes amb major impacte social a la ciutat ha estat les Aules Mémora, una sèrie de xerrades divulgatives que han tingut lloc, entre d’altres, al Centre de Lectura de Reus per promoure hàbits saludables i aconseguir un envelliment saludable amb el qual afrontar el procés final de vida i alhora fer una reflexió sobre la mort.

Així mateix, durant aquest primer any, el centre ha posat especial èmfasi en la formació a professionals de la salut a través de jornades de sensibilització que giren al voltant de la Planificació de Decisions Anticipades (PDA) com a part del procés assistencial o sobre cures pal·liatives, entre d’altres. L’objectiu d’aquestes jornades se centra principalment en oferir una atenció de qualitat basada en els desitjos, expectatives i preferències de les persones amb malalties cròniques avançades i les seves famílies. 

El Tanatori Mémora Reus és el primer equipament privat que s’ha posat en marxa a la ciutat de Reus. Es tracta del sisè tanatori que Mémora gestiona a les comarques de Tarragona i s’afegeix als de Cambrils, Salou, Vilaseca, Montblanc, Santa Coloma de Queralt i Les Borges del Camp.