Notícies

9 DE CADA 10 FAMILÍES RECOMANEN GESTIONAR EL FUNERAL EN VIDA

28/10/2015

Grup Mémora, el primer grup d’Espanya i Portugal de serveis funeraris, tanatoris, crematoris i gestió de cementiris, ha presentat el balanç de la seva activitat de l’exercici 2014, previsió pel 2015 i ha mostrat les noves tendències del sector funerari per tal d’adaptar-se a les necessitats de les famílies. 

  • L’empresa funerària presenta un document on es recull l’àmplia acció de Responsabilitat Social Corporativa (RSC)  de la companyia.
  • Electium és l’opció que millor valoren les famílies per escollir fins a l’últim detall el comiat


L’evolució de les xifres que ha presentat l’entitat funerària confirma la tendència l’alça tant dels serveis funeraris per al 2015 preveu més de 48.000 serveis (+2%), com de les incineracions, es preveuen més de 18.000 (+2,5%) per al mateix període, i ja representen un 36% del total de serveis. Grup Mémora preveu realitzar més de 850 serveis de beneficència i les famílies que s’acollirien  al servei de finançament serien 504 amb un volum d’operacions de més de 2,5 milions d’euros. Quant a cerimònies laiques el Grup ha destacat un increment significatiu, especialment en algunes grans ciutats, i al 2015 podrien representar el 16,8% de total de cerimònies celebrades als seus oratoris. 

Grup Mémora ha destacat l’èxit d’Electium, el nou servei que permet escollir en vida fins a l’últim detall del comiat. Des del seu llançament més de 550 persones han confiat a Mémora el servei funerari en vida. La companyia funerària ha destacat l’elevat grau de satisfacció de les famílies dels clients que han contractat aquest servei. Segons l’índex NPS del servei Electium, 9,4 de cada 10 familiars recomanaria el servei. Per als familiars que han viscut una pèrdua, adquireix molta més rellevància i importància el fet d’haver deixat decidit en vida fins a l’últim detall del servei funerari, haver-ho deixat solucionat econòmicament.

Noves tendències i modernització

Grup Mémora ha detectat a través dels seus estudis qualitatius un canvi en la tendència de les famílies a l’hora d’enfrontar-se a la pèrdua d’un ésser estimat. Segons aquests estudis, les famílies tendeixen a evitar tot allò que evoqui d’una manera molt directa al concepte de mort. En aquest sentit les famílies voldrien trobar opcions florals “no funeràries”; fèretres amb formes arrodonides, en colors clars i amb aspecte més natural. De la mateixa manera, algunes famílies preferirien un vehicle fúnebre no tant impactant visualment i més “amable”. En aquest sentit ha presentat una nova carta floral, basada en tendències de la floristeria contemporània y un vehicle funerari de color blanc que complementa la seva oferta de fèretres amb les mencionades característiques.

L’empresa funerària també ha presentat la seva nova web amb la que pretén facilitar l’accés a la informació, la seva compartició en xarxes socials acompanyada d’una imatge molt més moderna, actual, altament intuïtiva i amb innovacions com ara la possibilitat de visualitzar cerimònies en streaming i una secció per a professionals vinculats amb procés final de vida.