Compromesos amb la cultura

Exposició: L'altra cara de la vida

Cultura funerària, ahir i avui

 

La col·lecció d’art i cultura funerària del Grup Mémora acosta d’una manera innovadora i pedagògica el concepte de la mort i la seva evolució al llarg dels segles.

La mostra inclou més d’un centenar de peces arqueològiques originals utilitzades a la Península ibèrica al llarg de la història i fa un recorregut sobre la cultura funerària des del paleolític fins a l’època actual. El seu objectiu principal és apropar i donar a conèixer a tots els públics l’evolució de la cultura mortuòria a la Mediterrània, i també fomentar l’esperit crític sobre la visió de la mort com l’altra cara de la vida. També vol oferir eines per entendre i estudiar la cultura funerària d’una manera amena i propera.

A partir de les restes arqueològiques procedents de diferents cultures i èpoques, «L’altra cara de la vida» crea cinc àmbits històrics, des de la prehistòria fins a l’actualitat, dos espais interactius, un espai de reflexió i dos tallers temàtics: «Investiguem el passat» i «Fem d’arqueòlegs». 

L’exposició també introdueix noves tecnologies com el codi QR, que permeten al visitant ampliar informació i accedir a continguts multimèdia de cadascuna de les cultures exposades. Seguint aquesta tecnologia, el visitant podrà participar en una de les activitats adreçades al públic familiar: un joc de pistes per descobrir un epitafi egipci. 

«L’altra cara de la vida» és una mostra itinerant que ja ha visitat Barcelona, Madrid, Sevilla, València, Saragossa, Lleó o Logronyo, entre altres ciutats.