Compromesos amb la societat

Espai Gent Gran. Font de saviesa

'Espai Gent gran. Font de saviesa' és una iniciativa que potencia l'envelliment actiu i la bellesa de la vellesa. Està format per tres zones diferenciades que permeten fer un recorregut al visitant descobrint objectes i recursos que els aboquen a un passar recent, familiar i comú que permetrà reviure vivències personals.

Primer, una exposició fotogràfica per reflexionar i conscienciar sobre la realitat en què es troba la gent gran i els desafiaments que afronta, un treball de Marina Duran que ajuda a respectar la dignitat i la saviesa de la gent gran. Marina Duran és psicòloga i inicia la seva carrera professional com a cuidadora de discapacitats psíquics a centres de Catalunya. Aficionada a la fotografia al llarg d’aquests anys, fa fotos per plasmar les vivències de la gent gran que l’envolta.

En segon lloc, una col·lecció d'objectes i recursos publicitaris que aboquen al passat que permet reviure experiències personals. Un espai del record per fer un viatge en el temps. La màgia d’un bon record té el potencial de carregar-nos d’energia i els valors i els records son el motor que ens donaran la força per fer front al present amb il·lusió i confiança.

I per últim, un taller on els visitants poden crear les seves pròpies històries i participar a través d’activitats d’escriptura i dibuix.

Mémora ha portat 'Espai Gent gran. Font de saviesa' a diferents ciutats com Barcelona, L’Hospitalet, Manresa (es pot visitar fins el 27 de juliol a la Biblioteca El Casino) i properament ho farà en altres localitats.

Segons l’OMS, l’envelliment actiu és “el procés d’optimitzar les oportunitats de salut física, mental i social quer permetin a la gent gran participar activament en la societat sense patir discriminació i gaudir d’una qualitat de vida bona i independent. S’estableixen tres punts fonamentals com a referents principals del concepte d’envelliment actiu: salut, benestar físic, mental i social; seguretat, la protecció, seguretat i dignitat i; participació, bàsica com a inductora de l’autorealització personal.