Àrea Professional

Portada

 • Disponible la guia “Bon tracte, ètica del cuidador domiciliari professional”

  12/02/2018

  El passat 29 de gener, va tenir lloc la jornada “Els cuidadors professionals domiciliaris de gent gran”, organitzada per Mémora a la Facultat de Ciències de la Comunicació i Relacions Institucionals Blanquerna (Universitat Ramon Llull) a la que van assistir més de 200 professionals.   

  En el marc d’aquest acte, es va presentar la guia “Bon tracte, ètica del cuidador domiciliari professional” realitzada pel Dr. Francesc Torralba i la Dra. Mar Rosàs Tosas de la Càtedra Ethos de la Universitat Ramon Llull, i impulsada per Mémora.  Aquesta guia suposa un pas més enllà en la definició de bones pràctiques i recomanacions ètiques per als cuidadors domiciliaris professionals que tenen cura de persones de la tercera edat. L’objectiu d’aquest nou recurs és ajudar-los a reflexionar sobre les inèrcies adquirides al llarg de la seva pràctica per tal que puguin modificar, si escau, aquelles actituds i accions que perjudiquen tant la persona cuidada com el seu propi benestar.

  A més a més, la guia no només està orientada a conèixer les necessitats de les persones grans que requereixen l’atenció d’un professional, sinó també dels propis cuidadors, una figura amb poc reconeixement social tenint en compte la feina que desenvolupen dia rere dia. Més enllà d’encarregar-se de la higiene, la alimentació, la neteja de la llar, les tasques d’infermeria i de mobilitat (passeig i trasllats), és molt important donar suport psicològic i emocional, convertint-se així en el “motivador” de la persona cuidada.

  Si vols un exemplar de la guia “Bon tracte, ètica del cuidador domiciliari professional” envia’ns un correu electrònic a professionals@memora.es indicant-nos: nom i cognoms, email, adreça postal on vols rebre-la, edició en català o castellà, professió i empresa on treballes.  

  Durant la jornada també es va presentar l'estudi “Els cuidadors professionals domiciliaris de la gent gran a la ciutat de Barcelona”, si vols saber més accedeix al nostre apartat de notes de premsa i consulta "El 37% dels cuidadors domiciliaris no senten reconeguda la seva feina".