Àrea professional

Àrea Professional

Jornada: La promoció de la salut mental en el procés d’envelliment

Data: 
28/04/2016 - 09:30

Dins el marc de FiraGran, el Saló de la Gent Gran de Catalunya del 27 al 30 d'abril, s'organitzen unes jornades professionals. Aquesta jornada està organitzada conjuntament per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i FiraGran i compte amb la col·laboració i patrocini del Grup Mémora, va adreçada a tots els professionals que treballen en l’atenció de les persones grans de Catalunya. 

Inscripció gratuïta aquí. 

Programa

9.30h – 10.00h. Inscripció i lliurament de la documentació.

10.00h – 10.15h. Acte d’inauguració: Amb un representant de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, FiraGran i Grup Mémora.

10.15h – 10:45h. Els reptes de la salut mental a l’envellir, a càrrec de Laura Coll, cap d’Àrea de Recerca de la Fundació Salut i Envelliment Universitat Autònoma de Barcelona.

10:45h – 11:30h. La intel·ligència emocional aplicada a la gent gran: intra i inter

11:30h – 11:45h. Pausa

11.45h – 12.30h. La importància de les relacions socials en el benestar psicològic de la gent gran, a càrrec de Regina Martínez, coordinadora de Programes i d’Activitats d’Amics de la Gent Gran.

12.30h – 13.45h. Taula d’experiències.
Moderador: Josep París, Director de Desenvolupament Corporatiu del Grup Mémora

  • Projecte Radars. A càrrec d’Helena Simón, tècnica de l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS), Àrea de Drets Socials. Ajuntament de Barcelona.
  • Programa Respirem per a donar Salut Mental a les Persones Grans. A càrrec de Raquel Cortés, pedagoga de la Fundació Salut Mental Catalunya (SMC).
  • Programa Pacient Expert Catalunya: depressió i ansietat. A càrrec de Lídia Urrutia, responsable del Programa Pacient Expert: depressió i ansietat del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
  • Procés d’envelliment de les persones dins els recursos d’habitatge de salut mental. A càrrec d’ Inés Maria Barenys, de la Fundació CMPPO i Directora de la Llar Residència Manlleu.
Dirección: 
Casa del Mar. C/ Albareda 1. Barcelona.