Àrea Professional

"Veure que les persones que atenem tornen a tenir il·lusió per viure és la màxima satisfacció"

Lourdes Andreu és coordinadora de l'Associació Catalana de Traumàtics Cranioencefàlics i Dany Cerebral (TRACE). És treballadora social, així que a més de gestionar, treballa directament assessorant a familiars i persones amb dany cerebral.

Quins són els dos reptes professionals més importants que tens en aquests moments?
- Continuar fent la feina com l’estem fent, amb professionalitat i sentit comú. Com a repte professional, volem tenir un pis tutelat per a persones amb dany cerebral. 

Treballar en el TRACE, què t’aporta?
- M’aporta molts valors, i sobretot entendre que cal viure la vida adonant-nos de tot el que tenim. Perdem el temps amb moltes tonteries...

Què és el que més t’omple del dia a dia professional?
- Satisfacció i tranquil·litat. Veure que les persones que atenem tornen a tenir il·lusió per viure. Detectar com superen limitacions i pors que desmilloren la seva qualitat de vida.

En el procès final de la vida, què et sembla més important?
- Seguir mantenint la dignitat i saber que és possible poder decidir com vols viure el final dels teus dies.

Estar a prop de persones que pateixen o moren, què et provoca?
- Molta reflexió,  ganes de viure i, sobretot, saber donar valor a les coses importants, que gairebé mai passen per les materials. 

Ens pots recomanar un bon llibre?
- “Dispara, jo ja sóc mort” de Júlia Navarro, excepcional.

Música i pel·lícula preferida?
- M’agraden molts tipus de música, de les actuals em quedo amb el grup Coldplay. I pel que fa a pel·lícules, destaco “La Modista”, una de les últimes que he vist.