Àrea Professional

És una feina dura, amb un gran desgast físic i psicològic

Parlem amb Montserrat Balaguer, actualment Gerent de l'empresa d'Atenció a Domicili de l'Àmbit Socio-Sanitari ATENEM GLOBAL SERVICES S.L., també és soci-fundadora de la mateixa empresa. Porta al càrrec des del 2013.

Quin son els dos reptes professionals més importants que tens en aquests moments?
Un dels reptes el posaria en l'àmbit del servei on seria poder continuar oferint serveis d'Atenció a Domicili amb personalització, flexibilitat i qualitat, respectant les necessitats del beneficiari. I l'altre repte seria, que la persona que vol estar el màxim de temps a casa seva pogués allargar aquesta estada fins al final de la seva vida.

Treballar en l'àmbit de l'atenció domiciliària, que t'aporta?
Ser més humil i tenir empatia, per llei de vida, si no ens morim abans, tots i arribem. I segueix sent un tema que no s'hi pensa fins que un li toca de la vora.

Què és el que més et preocupa del dia a dia professional?
La poca consciència de part de l'estat i les administracions en particular de que la gent gran necessita tenir altres opcions que no sigui acabar la seva vida en una residència o centre hospitalari. Hi ha molt poca consciència de les necessitats reals que tenim en aquest àmbit.

Estar a prop de persones que pateixen, o moren que et provoca?
Sempre tristesa, però si aquesta pèrdua ha sigut ben portada, almenys et dóna la satisfacció de que ha tingut qualitat de vida i ha estat cuidada fins al màxim de temps possible a casa seva.

Creus que els professionals necessiten ajuda i/o formació específica per acompanyar, cuidar i curar a les persones en el procés final de la vida?
Si, no tothom val per aquesta feina, han de tenir formació i vocació. És important també que es sentint acompanyats, que hi ha algú darrere seu que els pugui escoltar les dificultats que tenen el dia a dia. És una feina dura, amb un gran desgast físic i psicològic.

Ens pots recomanar un bon llibre?
M'agraden més els llibres que donin una visió més còmica i divertida d'aquesta part de la vida, per exemple recomanaria el llibre i la pel·lícula de "L'Avi de 100 anys que es va escapar per la finestra"

Música preferida?
De Julio Iglesias "Así Nacemos"

 

Montserrat Balaguer
GERENT ATENEM GLOBAL SERVICES S.L