Àrea Professional

"Cuidar dues generacions és un gran regal personal i de confiança professional"

Dacha Jimenez Pareiras és la Directora d’Organització i Control de Qualitat del grup Bastón de Oro. El Grup Bastón de Oro té set residències de gent gran a Barcelona, Tarragona i Madrid, 
i el seu objectiu principal és la millora i el manteniment de l’estat de salut dels residents, així com un bon estat emocional i una bona qualitat de vida dels usuaris i les seves famílies.
 
Quins són els dos reptes professionals més important que tens en aquests moments?
En aquests moments estem realitzant canvis tecnològics dins de la nostra organització molt interessants tant pels professionals com per als residents i les seves famílies. És un projecte molt maco i un gran repte per al tots.
Per una altra banda, m´encantaria poder treballar i presentar al nostre sector la importància de la vessant més natural a les vides de les nostres persones grans, és a dir,  tractaments, teràpies, tècniques, alimentació, un format de vida de consciència, respecte i congruència amb la natura i els nostres estats emocionals.
 
Professionalment parlant, quin és el teu millor record?
La veritat és que és complicat en mes de 20 anys de professió trobar un record per considerar-ho el millor. Cada dia intento realitzar el màxim de la millor manera possible, amb el que els records són moltíssims per la intensitat que li posem a la nostra feina.
Potser un moment professionalment molt bonic va ser el 10è aniversari de la Residència Les Vinyes a Falset, va ser un dia meravellós i el primer dia que va venir a ingressar en la residència la filla d'una antiga resident.... el fet de cuidar dues generacions és un gran regal personal i de confiança professional.
 
Què és el que més t’omple del dia a dia professional?
Saber que ajudem a milers de persones cada dia, als nostres residents amb la nostra atenció professional, humana i de qualitat; a les seves famílies que acompanyem i recolzem en moments decisius i als nostres treballadors i companys/es que realitzen un gran treball 24x7. Participar activament i aportar en les seves vides i compartir amb ells part del seu camí, m’omple en la meva tasca diària.
 
En el procés final de la vida, que tu vius professionalment cada dia, que et sembla més important?
Saber transmetre la importància d'atendre i ocupar-nos de donar suport i recolzament a les famílies, i un bon acompanyament de qualitat i humà als nostres residents als moments finals, amb respecte i amor. 
Ajudar a les dues parts a gestionar les seves emocions de la millor manera possible en un moment difícil com es la mort i la pèrdua.
 
Estar a prop de persones que pateixen o moren, què t’aporta?
M'aporta “empapar-me” d'emocions meravelloses i l'aprenentatge continu de les mateixes, és un regal per a mi  i els nostres equips professionals. Sobretot m'aporta consciència i experiència per ajudar als altres.
 
Ens pots recomanar un bon llibre?
Uff!! Jo sóc molt fan de la literatura fantàstica, però hi ha dos llibres que em van impactar. “El Principito”, per la seva simplicitat  i a la vegada complexitat fins al límit que un vulgui, i “El diari de Noah” com una bellíssima història d'amor on la malaltia d’Alzheimer està molt ben descrita.
 
Música i pel·lícula preferida?
Pop Rock i encara que soni estrany.... Mary Poppins. El mon necessita unes quantes persones com ella!!