Àrea Professional

Duellum: no tan sols

La Direcció General d’Afers Religiosos, l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós (AUDIR), impulsora de la iniciativa, i la companyia funerària Grup Mémora publiquen la primera guia plurireligiosa de celebracions funeràries: Duellum: no tan sols.

L’obra permet la consulta sobre la diversitat de celebracions i cerimònies rituals funeràries i de pregària de les diferents comunitats i tradicions religioses presents a Catalunya. El contingut de la guia, de 165 pàgines, ofereix diverses fitxes amb informació bàsica i recursos pràctics per a la celebració de les exèquies d’acord amb les pràctiques cada confessió. Aquesta publicació es pot descarregar en un doble format per facilitar -ne l’ús, tant la guia sencera com les separates de cadascuna de les confessions i tradicions. D’aquesta manera, es proporciona un recurs que permet als usuaris personalitzar el funeral segons les seves creences i conviccions. Les 24 fitxes que conté l’obra es refereixen a diverses tradicions dintre de les confessions següents: Església catòlica; esglésies cristianes evangèliques o protestants; islam; judaisme; budisme; esglésies ortodoxes; Església de Jesucrist dels Sants dels Últims Dies (mormons); Testimonis Cristians de Jehovà; Fe bahá’í; hinduisme, i sikhisme. La guia també dedica un apartat a l’ateisme i a les cerimònies interreligioses i interconviccionals.

Els principals destinataris d’aquesta guia són les famílies usuàries dels tanatoris i les funeràries, el clero i les persones de referència de les diverses tradicions i conviccions, així com els professionals de les empreses funeràries.

Fitxers adjunts: